Трећа награда Сари Јовановић на "Бешеновским приношењима"

Млада краљевачка песникиња Сара Јовановић, и аутор наше РАДИОНИЦЕ ПЕСНИКА, добила је трећу награду на песничко-духовној манифестацији БЕШЕНОВСКА ВИЂЕЊА.

Дара Радојевић, песникиња из Горњег Милановца, победница је овогодишњег песничког конкурса „Невидљив је померач облака“ који је, у оквиру традиционалне поетско-духовне манифестације „Бешеновска приношења“ која се одржава од 2015. године, расписао фрушкогорски манастир Бешеново.

Друге награде припале су Јасни Миленовић из Сремске Каменица („Смисао живота“) и Сунчици Радуловић Торбица из Новог Сада („Грачанички типик“), док су треће награде додељене Жаклини Манчић из Житковца („Невидљив је померач облака“), Сари Јовановић из Краљева („Осмех облака“), Биљани Делетић Милошевић из Београда („Молитва монаха) и Милојку Калосеровићу из Чачак („Орем зеницу ока свога“).

По традицији, признања награђеним и похваљеним песницима биће уручена под столетним липама порте манастира Бешеново, о летњој манастирској слави Сватим Кирику и Јулити, у суботу, 28. јула 2018. године.

Коментари