ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ВЛАДИМИРА ВУКОМАНОВИЋА У КРАЉЕВУ

У четвртак, 18. маја, у 19 часова, у Француској кући у Краљеву биће представљена књига Владимира Вукомановића БАЈКА О СМРТИ. У програму, поред аутора, учествују Јана Растегорац Вукомановић, илустратор књиге и Александар Марић, модератор вечери.

Извод из рецензије Петра Јевремовића:
“Књига која је пред нама намењена је деци и одраслима. Писана је смело и са духом, не мањкају јој шарм и оригиналност, језик је зналачки избалансиран, сугестиван, илустрације погађају саму ствар текста. Тема је важна и дубока, провокативна, за многе узнемирујућа, мисаоно узбудљива и, неоспорно, релевантна. Књига јој приступа са узоритом озбиљношћу и лакоћом, ведро и замишљено, отворено и без зазора. Пред нама је чудесна бајка. Прича о стрепњи и о љупкости која превазилази стрепњу. Прича о смислу који се може родити само тамо где се чиста дечја непосредност стваралачки прожима са финим осећањем за најважнија филозофска питања. Верујем, старом би се Платону ова књига сигурно допала.”

Др Владимир Вукомановић је рођен 1986. године у Краљеву. Објавио је песничке књиге Упорност сећања (2005) и Кана (2013) и приредио избор из младе српске прозе Пуцања(2012). Докторирао 2016. године на тему Поезија за децу писана пре Јована Јовановића Змаја. Учествује у раду КЛУБА МЛАДИХ ПЕСНИКА.

Коментари