ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПОЕЗИЈЕ „ИЗ РОВОВА ДУШЕ“ ЛЕЛЕ КРЉАР ЛИСИНАЦ


У петак 21. априла у 19 часова у Галерији Културног центра у Рибници одржаће се прво представљање збирке поезије „Из ровова душе“ Леле Крљар Лисинац.
Уз музичку пратњу Александра Томовића Томкета, у програму ће учествовати и глумица Дана Крљар и песник Александар Марић.
Збирка је објављена у марту ове године. На шездесетак страница штампаног текста, литерарно донекле неуједначеног поетског израза (под бескомпромисним уверењем ауторке да песничка слобода представља само један од аспеката слободе духа), сабране су песме настале у претходном десетогодишњем периоду.
Лела Крљар Лисинац је рођена 1982. године у Краљеву где су настали и њени први поетски радови. Признањем за младе песнике „Богдан Мрвош“, које додељује Књижевни клуб Краљево, награђена је 2006. године. Од тада је њена поезија објављивана у различитим публикацијама, часописима специјализованим за књижевност и другим новинским издањима. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Београду. Чланица је Клуба младих песника. Збирка поезије „Из ровова душе“ је њена друга објављена збирка.

Коментари