ОПИС ЉУБАВИ ИЗ ЖЕНСКОГ УГЛА

У галерији Културног центра "Рибница" одржана је промоција друге књиге песама Леле Крљар Лисинац "Из ровова душе". Поред ауторке, на промоције је говорила стихове Дана Крљар, наша прослављена глумица, а на гитари је све пратио Александар Томовић, који поред пратње извео и више нумера љубавне тематике. Модератор вечери био је песник Александар Марић.

Лела Крљар је на вечери рекла да јој била жеља да читаоцима представи женски принцип и опише љубав из угла жене. Она се захвалила свима који су учествовали и подржали у објављивању књиге, а посебно је истакла двогодишњу сарадњу са Клубом младих песника, који функционише у оквиру књижевне редакције КЦ "Рибница".

Александар Марић је на почетку разговара са Лелом Крљар Лисинац, издвојио две песме "Буђење"  и "Без тебе", јер су оне, по његовим речима два краја, два пола љубави. Рекао је да прва дочарава и описује испуњеност и задовољство у љубави, а друга ону страну љубави , која представља патњу, празнину. Између та два пола, по Марићевим речима, налазе се све песме из Лелине најновије књиге.

Књига "Из ровова душе" састоји се из три сегмента. У првом су махом љубавне песме, другом песме за децу и о деци, а у трећем сегменту избор из прве књиге "Разум-птица", које по Лелиним речима заслужују да још једном буду прочитане.

Коментари