Промоција књиге Зорана Недељковића у Француској кући

Јуче је у организацији КЦ „Рибница“ Краљево у Француској кући представљена књига песама „Шаптач“ др Зорана Недељковића. О књизи су са аутором разговарали песник Александар Марић и Наташа Распоповић, професорка српског језика и књижевности, која је прочитала неколико песама.
„Шаптач је мој унутрашњи глас, једна врста демона који не поставља питања већ пева. Ја сам неко ко записује оно што чује од њега, некад у сновима, некад у екстази. Цела књига је једна метафизичка лирика, мисаона поезија обојена музиком“, рекао је аутор.


Писањем поезије и изучавањем филозофије, Зоран Недељковић на најбољи начин доводи у склад два начина и пута којима се може допрети до тајне бивствовања. Пажљиво одабраним архетипским насловом, аутор сугерише да је у дослуху с тајним знањем које нам дошаптава посредством стихова.
Др Зоран Недељковић је рођен 1964. године у Приштини. Живи у Краљеву. Члан је Књижевног друштва Косова и Метохије, као и Удружења књижевника Србије. Објавио је једанаест књига песама. Магистарски рад "Лавиринт историје надчовека и последњег човека" објављен је у форми монографије 2009. године. Ради као професор на Универзитету у Косовској Митровици. "Шаптач " је књига песама која је изашла у издању краљевачког "Алфеус арта" 2015. године.                  М.Г.

Коментари