Vladimir Čitlučanin: ISTRAŽIVAČKI DUH I KILOMETRI

Vladimir Čitlučanin rođen je 23.08.1983. godine u Kraljevu gde je pohađao Gimnaziju. Diplomirao je 2006.гodine, a postao magistar ekonomskih nauka 2014. Radi kao stručni saradnik za poslove sa privredom u Komercijalnoj banci a.d. Beograd  Filijala Kraljevo.
Književni i likovni rad započeo je još u ranom detinjstvu i nastavio u srednjoj školi i na fakultetu. Svojim pesmama, pričama i ilustracijama obrađuje teme o iskrenoj adolescentskoj ljubavi, traganju za istinom, dobrim i lepim. Velika radoznalost, smisao za humor i istraživački duh ga navode da piše prozu, aforizme, kao i satiru ilustrovanu karikaturama neobičnog stila sa  kritičkim osvrtom na društvo i aktuelna dešavanja.
Objavio je ilustrovanu, dvojezičnu knjigu poezije: "Između realnog i idealnog" - "Between Real and Ideal"  (2004.). Pesme i kolumne su objavljene u domaćim i stranim listovima, književnim časopisima i dnevnim novinama. Vladimir govori četiri strana jezika, a piše na srpskom i engleskom. Knjiga "Prs' i čekić" (2012) je delom zbirka ilustrovanih satiričnih dodataka koji su objavljivani u Ibarskim novostima u periodu 2006-2007. i dodataka nastalih u periodu 2008-2011. godine.
U pripremi je treća knjiga, satira o bankarstvu. Vladimir Čitlučanin ima još puno ideja i želju da napiše roman koji će mu verovatno doneti veliku slavu i dovoljno novca da otvori svoju banku. U slobodno vreme Vladimir se bavi karateom i trči, kilometre i kilometre. Verovatno ćete ga sresti svakog aprila u Beogradu na Beogradskom maratonu.

Коментари