НАГРАДА „ДРАГОМИР БРАЈКОВИЋ“ ЗА ПОЕЗИЈУ МЛАДИХ


Културно просветнa заједницa Београда расписује конкурс за награду „Драгомир Брајковић“ зa поезију младих. Сећањем на једног од најистакнутијих песника српске поезије с краја прошлог и почетка овог века, КПЗ Београда, породица и „Песничке новине“ желе да подстакну стваралаштво младих песника и зато право учешћа имају они млади песници који још нису напунили 27 година, у време слања песама. Прва награда се састоји у повељи, медаљи са ликом песника Драгомира Брајковића и сликом проф. Моме Антоновића, а за другу и трећу награду се даје повеља. Сви награђени добијају књигу Драгомира Брајковића, а њихове песме биће објављене у „Књижевним новинама“, „Савременику“ и „Песничким новинама“.
Рок за конкурс тече до 30. априла 2016; шаљу се по три песме, не дуже од 28 редова, откуцане ћирилицом на адресу: Културно просветна заједница Београда, Змај Јовина, 4, 11000 Београд, са назнаком „за конкурс Драгомир Брајковић“, односно на мејл onikojidolazeuks@gmail.com. Потребно је доставити личне податке песника (датум и место рођења, кућна адреса, телефон и евентуално интернет адреса).
Одлуку о најбољој песми донеће жири у саставу: Љубивоје Ршумовић, председник, Растко Брајковић, проф. Лела Росић, Гроздана Лучић Лалић и проф. Драган Мраовић.
Награда ће бити свечано уручена у мају 2016.

Коментари