Konkurs 7. međunarodnog festivala pozeije i kratke priče dece i mladih „Trifun Dimić“


trifun dimicKoje su kategorije?
Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su: osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.
Koji se radovi šalju?
Učesnici šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme i/ili do 3 kratke priče. UČESNICI NE TREBA DA ŠALJU VIŠE OD 3 PESME I/ILI 3 KRATKE PRIČE, VEĆ DA SE POTRUDE DA NAPIŠU I POŠALJU NAJBOLJE I NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radovi učesnika mogu biti napisani na njihovom maternjem jeziku. Potrebno je kod slanja radova naznačiti kojoj kategoriji učesnik pripada, i uz poslati rad/radove napisati kratku biografiju (najbitnije je napisati gde i kada se učesnik rodio, koliko godina ima, gde živi, a srednjoškolci i osnovci treba da napišu u koju školu idu, i ko im je mentor, ako ga imaju). Učesnici dobijaju nagrade za ukupan broj pesama i/ili kratkih priča, u zavisnosti od toga koliko su pesama i/ili kratkih priča poslali. Radove ne objavljujemo ni u kakvim zbornicima, niti časopisima. Učesnici objavljuju svoje radove gde i kad hoće i mogu. Potrebno je u biografiji, kada učesnici šalju svoje radove ili objavljuju knjige, da tačno napišu ako su dobili prvu, drugu ili treću nagradu, u kojoj kategoriji, i kog festivala, npr.: druga nagrada za poeziju u kategorji srednjoškolaca 7. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Trifun Dimić“. Nije dovoljno napisati da su učesnici dobili drugu nagradu festivala „Trifun Dimić“. Na ovaj način sprečava se zabuna i zbrka u javnosti.
Do kada treba poslati radove?
Radove treba poslati do 25. SEPTEMBRA 2015. godine.
Koja je email adresa za slanje radova?
stojan.simic.krpica@gmail.com
Kada i gde će se održati dodela nagrada?
Dodela nagrada 7. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Trifun Dimić“ biće održana prvog petka u OKTOBRU 2015. godine u gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu, uz odgovarajući kulturno-umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika, književnica i književnika. Obaveštenje o dodeli nagrada biće objavljeno dan ranije.
Da bi se negovalo književno stvaralaštvo dece i omladine, i da bi se sačuvala uspomena na jednog od najvecih pesnika, književnika u Vojvodini i Srbiji,Trifuna Dimića (rođenog 1956. godine u Gospođincima, koji je živeo u Novom Sadu), raspisuje se Konkurs 7. međunarodnog festivala poezije i kratke priče dece i mladih „Trifun Dimić“ prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice, uz podršku mr Jovana Mihajila (postumno iz zahvalnosti) mr Nere Legac kao žirija, i Zvezdane Simić, kao tehničke pomoći, koji rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih, nezavisno od politike, moći, novca, seksa i nasilja, kako bi se povratilo dostojanstvo književnosti i umetnosti, ne tražeći niti dobijajući novac od ministarstva kulture grada Novog Sada, ni ministarstva AP Vojvodine, niti ministarstva Republike Srbije, niti evropskih ni svetskih fondova, niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogli dobiti. NAGRADE MEĐUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRIČE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC, ne može ih svako dobiti, i prestižne su. Zahvaljujemo se pesnikinjama i pesnicima, piscima i književnicima na tome što nam daruju knjige koje dajemo kao nagrade uz diplomu.
U organizaciji Scene svih kreativnih održava se 7. međunarodni festival poezije i kratke priče dece i mladih „Trifun Dimić“.

Коментари